Description

Description

The library is in a converted 18th century church building. Access was difficult as the building is surrounced by burial grounds. By careful survey it was possible to thread a path to the western boundary and create a new entrance there.

A new stained glass window was specially commissioned for the interior and provides colour and light for the children's area.

An extended gallery was installed to accommodate computer stations. Furniture and shelving was chosen to blend in with the architecture of the original building.

Awards

-

The Building

The Building

Type of library

Small community library

Size

175 m2

Floors

-

Architect

Ellis O'Nuallain

Building contractor

-

The Space

The Space

Features and services

Special services

-

External features

Nature of site, Landscaping

Internal features

-

Energy efficiency

-

Accessibility provision

Access to building, Access within building, Furniture height

Interior designer

-

Furniture suppliers

-

Services and facilities suppliers

-

IT provision

Number of public computer terminals: 6

Seats/study places

-

Stock

14,500