Description

Description

The Library was designed to fit a previously derelict area to the rear of the Council offices. Site was particularly challenging being a restricted town centre backland site. Building made of traditional brick walls and slate roofs. Greater accessibility (from previous site) supported by comments from readers able to choose their own books for the first time in years. Kinderbox end panels designed and made as a project for children with special needs at a local school. Readers brought own plants for the library garden.

Awards

-

The Building

The Building

Type of library

Medium sized town library

Size

262 m2

Floors

-

Architect

Internal

Building contractor

-

The Space

The Space

Features and services

Special services

-

External features

Nature of site, Shared site

Internal features

-

Energy efficiency

-

Accessibility provision

Access to building, Access within building

Interior designer

-

Furniture suppliers

-

Services and facilities suppliers

-

IT provision

-

Seats/study places

-

Stock

18,600