A design-led study hub for Magdalen

The £10.5m project has turned one of Magdalen College's unloved corners into one of its most popular spots.

3 October 2016

Architects Wright & Wright built a free-standing, three-storey oak structure in the building, a ‘room-within-a-room’ technique they had used at the Women’s Library in east London, says a report on the library and study hub in Wallpaper.com.

"Natural light is delivered via roof lights and from big windows that look out onto the newly-landscaped garden. The garden’s wide steps, which double as seating on sunny days, encourage students to break with centuries of tradition and cut diagonally across the lawn."

"Our proposal saves what is best about what is left of the historic fabric, set against our new contemporary design," says Clare Wright, Founding Partner at Wright & Wright.

 

 

RSS

This page can be found in the following news feeds:
Designing Libraries
 
CILIP SCL SCONUL SLA