Library extension built from railway sleepers

A public library in Spain, housed in a former railway station, has been extended using a configuration of recycled railway sleepers.

30 November 2015

The designers have created a contemporary extension to a heritage building that needed extra space and referenced the building's history.

Estudio Beldarrain, the design studio, said: "A sculpted box with an irregular shape, takes the new expansion of the library. Its heavy cover made of wooden railway sleepers evokes the history of the building, almost as if when the tracks were dismantled the old sleepers had been stacked near the station."

Full report, photos and plans on the Dezeen website (link opposite).

RSS

This page can be found in the following news feeds:
Designing Libraries
 
CILIP SCL SCONUL SLA