The online design magazine, Dezeen, reports: Architects John Lin and Olivier Ottevaere worked with a team of students at the University of Hong Kong to design and build The Pinch, a library and community centre in the earthquake-damaged village of Shuanghe in Yunnan Province.

The twisted wooden roof of the structure extends out to meet the pavement, creating a surface that visitors can walk over and that children can play on.

Inside, interlocking timber frames create bookshelves that are suspended from the ceiling and hover just above the floor. Simple school benches offer flexible seating, while polycarbonate plastic doors and windows front the building.

Full story, photos and more intersting links on the Dezeen news site via the link on the right. 

Architects John Lin and Olivier Ottevaere worked with a team of students at the University of Hong Kong to design and build The Pinch, a library and community centre in the earthquake-damaged village of Shuanghe in Yunnan Province.
The twisted wooden roof of the structure extends out to meet the pavement, creating a surface that visitors can walk over and that children can play on.
Inside, interlocking timber frames create bookshelves that are suspended from the ceiling and hover just above the floor. Simple school benches offer flexible seating, while polycarbonate plastic doors and windows front the building.
Full story, photos and more intersting links on the Dezeen news site via the link on the right.