All Saints Junior School

An inviting and interactive space, with bright colours and contemporary style to encourage reading and creative activities.

All Saints

A colourful design for function and purpose

This library in a newly built junior school incorporated three small but distinct areas, each required for a specific function and purpose. A small library, a designated reading area for groups, and a more confined reading space for individuals or one to one sessions.

The light, bright space needed to be vibrant and engaging, whilst incorporating the school colours of purple and green. It was essential that the space was inviting and interactive, with bright colours and contemporary style to encourage reading and creative activities.

Low level double sided white Latitude shelving is carefully positioned in the main library to maximise the available space. Curves are achieved with the use of soft seating pads positioned at an angle between bays to create flow, improve access to books and provide reading space. Green edge-lit acrylic end panels create further light and add interest to this bright modern space.

The main reading area features freedom display units to promote new stock. A bespoke reading rug adds colour and defines the space for group story time. In both reading areas, low level single sided white Latitude shelving with green edge-lit acrylic panels ensure that additional book stock is readily available to pupils.

Every area of the library utilises brightly coloured soft seating offering maximum comfort for readers.

Case study download

 
CILIP SCL SCONUL SLA