Washington Library, Sunderland

As part of the Washington Town Centre library modernisation project, the library needed a light bright interior, with improved access and an exceptional customer experience.

Washington

Creating an open space

FG Library's challenge was to create a vibrant contemporary library with an open feel, while maintaining privacy in specific areas for various customer groups.

Curved shelving was used to create a boulevard effect through the library. A combination of curved shelving at different levels gave a clear sight line and an open feel while maintaining clear boundaries for each area.

The curved theme was continued throughout with the use of brightly coloured curved soft seating. Private study areas were situated in areas of natural light and the drop-in ICT suite on the lower level was designed to suit various study situations.

Case study download

 
CILIP SCL SCONUL SLA