Image

Image

Floor plan

Description

Description

A long search for a suitable building finally settled on this one. The building is shared and not ideal,leading to design challenges. Disabled access was difficult, but possible to all the rooms containing stock. The building is of stone with a rendered side elevation and is in a conservation area. Due to the shared use of the building it was not possible to knock down walls or widen stairwells. The windows were replaced and light furniture was chose to give the building a more airy feel.

Awards

-

The Building

The Building

Type of library

Small community library

Size

98 m2

Floors

-

Architect

Internal

Building contractor

-

The Space

The Space

Features and services

Special services

Meeting rooms

External features

Nature of site, Shared building, Building shape

Internal features

-

Energy efficiency

-

Accessibility provision

Assistive technology

Interior designer

-

Furniture suppliers

-

Services and facilities suppliers

-

IT provision

-

Seats/study places

-

Stock

5,000