Description

Description

Extension provides a variety of high quality study environments including a cafe, group study, silent area, 24/7 open access computing and media workshop.

Atrium with bridges linking in extension. Extensive use of glass to provide natural light, easy navigation and security. Variety of techniques for acoustic deadening. Full self-issue and self-retun service.

The original library was 4540 sq. m extended by 3000 sq m from 3 floors to 4.

Awards

-

The Building

The Building

Type of library

Campus/site library

Size

7540 m2

Floors

4

Architect

Nicholas Burwell Architects Ltd

Building contractor

-

The Space

The Space

Features and services

Special services

Cafe/refreshment areas, Group study spaces

External features

-

Internal features

-

Energy efficiency

-

Accessibility provision

Access between floors, Access to building, Assistive technology

Interior designer

-

Furniture suppliers

-

Services and facilities suppliers

-

IT provision

Internet access, Laptop points

Seats/study places

998

Stock

-